Ерик Борисов зае второ място в категорията „Млад фермер на 2024“ от първото издание на конкурса AGRI AWARDS 2024, организиран от Forbes България и Агри.БГ.

Четете още: Как да събудим интереса на българския потребител?

Лидерската позиция той отстъпи на Милица Зикатанова. Тя стана и носител на голямата награда „Дама-фермер на 2024 година”.

Младият фермер, който отглежда 120 овце от породата Плевенска черноглава в село Ясен, не скри вълнението си от оценката, която получи. 
„Чувствам се много развълнуван, въобще не очаквах тази награда в интерес на истината“, каза той след награждаването. 

Ерик сподели за трудностите, с които се сблъскват животновъдите у нас и благодари за успешното сътрудничество с най-голямата аграрна медия в България – Агри.БГ. 

Според него животновъдният сектор е най-трудният отрасъл в сектор в селското стопанство, но наградата, която получи ще му бъде допълнителен стимул, за да достига до нови върхове.

„В последно време работата на фермера не е просто в стопанството, има доста административна тежест и ако не са хора и екип като Агри.БГ, просто не знам как ще се получат нещата. Наистина много ми помагат. Благодаря също на Forbes България за това невероятно събитие“, каза още животновъдът, който е заменил живота в града за работа на село с мисията да спасява една изчезваща българска порода.