За българските фермери предстоят приятни изненади. Това обещаха от българската компания фирма Агротехники и КО. Срещнахме ги на щандовете на партньорите им АГРОМА и BASAK по време на мегаизложението Агритехника 2023 в Хановер, Германия. 

Агрома показа своите продукти за първи път на Агритехника 2023.управителят на компанията - Никос Петкос ни разходи из щанда на гръцкия производител, като обърна внимание, че основният фокус на участието им е да създадат мрежа от дилъри в Европа, Африка и Азия. 

Една от машините, които АГРОМА презентира на мегаизложението за първи път - ET30.24, е с напълно нов дизайн на резервоара. Такъв досега не е бил създаван. 

Той може да побере 3000 литра препарат за растителна защита, като гравитацията е много ниска, което път дава на фермера много висока скорост. Машината има нова щанга, която може да достигне 28 метра. Окачването позволява пръскачката да се движи бързо, но без да се припокрива пръскането. 

“Българските стопанства са големи, фермерите са взискателни и държат на високото качество. Ние можем да го предложим”, каза Петкос. 

А това е възможно с партньорството между гръцката компания и българската фирма Агротехники и КО. 
 
“Агротехники и КО. са официален партньор на АГРОМА от март 2023 г. Това партньорство за Агрома е нова ера и нови възможности да предложим машините си в Европа. Много нова енергия, контакти.. За нас това е много важно партньорство”, посочи Никос Петкос. 

На щанда на BASAK разговаряхме с Боян Бойчев, мениджър в Агротехники и КО. 

“Имам удоволствието да ви представя новите модели трактори BASAK. В момента е разработена нова серия, изцяло с нов дизайн, нови двигатели и смятаме, че ще стоят много добре на българския пазар”, отбеляза Бойчев. 

Акцентът е моделът 5075, който е направен специално за овощарите. 

“Марката BASAK е известна вече на българкия пазар от три години. Стараем се да бъдем добър партньор на нашите клиенти и да отговоряме на всякакви изисквания, които имат към нас. BASAK е нова линия в Европа и се стараят да навлязат на пазара бързо. 

Най-новите модели в най-скоро време - първата половина на следващата година, ще са на разположение на нашите клиенти”, обърна внимание Бойчев. 

Свържете се с представители на Агротехники и КО. за повече информация чрез сайта на компанията http://agrotehniki.com/