Срокът за прием на документи по схемата de minimis за земеделски стопани, отглеждащи едри преживни животни, изтича на 15 май (петък). Документите се приемат в областните дирекции на Държавен фонд „Земеделие” по постоянен адрес на физическите лица и на едноличните търговци или по адрес на управление за юридическите лица. 
 
За подпомагане по схемата ще могат да кандидатстват фермерите, отглеждащи минимум 10 броя млечни крави или биволици, които са вписани в Системата за идентификация и регистрация на животните на Българска агенция по безопасност на храните с предназначение за производство на мляко. Максималният брой на подпомаганите животни и за млечни крави и за биволици е 200. Земеделските стопани трябва да запазят 75% от броя на животните, за които ще получат подпомагане, до 31 август 2015 г.
 
Договори с ДФЗ за предоставяне и изплащане на помощта могат да се сключат от 25 май до 15 юни 2015 г.
 
Предстои на заседание на УС на ДФЗ да бъде взето решение за общия бюджет по схемата и да бъдат определени ставките на глава животно.
 
Общият размер на помощите de minimis за един земеделски производител, както и за едно и също предприятие, не може да надхвърля левовата равностойност на 15 000 евро (29 337.45 лв.) за период от три данъчни години (2013 – 2015).
 

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!