Заради натрупаните проблеми и многото неизпълнени обещания в земеделския сектор, зърнопроизводителите поискаха оставката на министър Мирослав Найденов, съобщиха отлично запознати източници на Фермер.БГ, близки до властта. Желанието на земеделските производители е формулирано в документ, който е изпратен до администрацията на премиера Борисов и дори е получил входящ номер. Там прилежно са изброени всичките причини, които са довели до това искане. Официален коментар от НАЗ все още няма.

Зърнопроизводителите са се обединили около идеята да поискат оставката на министъра на МЗХ на последното заседание на УС на организацията, което се е провело преди седмица. След него беше обявено, че ръководството на НАЗ ще даде пресконференция в пресклуба на БТА, която внезапно беше отменена, най-вероятно с цел да не бъде неглижирана темата покрай скандалите със СРС-та.

Изненадващо в сайта на браншовата организация се появи лаконично прессъобщение, в което се посочва, че след разширено заседание на НАЗ е било решено да се входира писмо до премиера. В информацията за медиите обаче не се посочва, че се иска оставката на министър Найденов. Не се изключва и възможността тютюнопроизводителите да потърсят подкрепа от колегите си за общ масов протест.

 

Утре Бойко Борисов и Мирослав Найденов ще летят заедно за Япония и най-вероятно ще имат добра възможност и достатъчно време да обсъдят от къде се поражда недоволството на почти целия земеделски сектор. По време на визитата министър Найденов ще участва в "Бизнес – форум за България", на който ще бъдат представени възможностите за бизнес инвестиции в страната ни, както и опита на японски фирми, които вече работят на нашия пазар. Припомняме ви, че преди дни Правителството на Япония подаде оставка.

Хранителният министър ще се срещне с министъра на земеделието, горите и рибарството на Япония Мичихико Кано. По време на срещата ще бъдат обсъдени теми от областта на рибарството и аквакултурите, възможностите за износ на хранителни продукти и българско пилешко месо, както и инвестиции в производството и преработвателната промишленост в България.

 

Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!