Заплатите в МЗХ скочиха с рекордните 36% за една година ! За чувствителното увеличение на заплатите на чиновниците в министерството на земеделието и храните става ясно от доклад за състоянието на администрацията, публикуван на страницата на Министерски съвет.

 

Все по-често се заобикалят конкурсите за назначаване на служители като се използва възможността новоназначените да се водят по заместване, е една от основните критики в доклада. Това е злоупотреба и трябва да се предприеме нормативна промяна, която да я пресече, препоръчва документът.

 

77 257 чиновници в изпълнителната власт разполагат с над 78 хиляди мобилни телефона, става ясно още от доклада. Почти 12 милиона лева са разходите на държавните служители за GSM-и през миналата година.

 

Около 21 процента от заетите в администрацията взимат повече, отколкото през 2009 година, е изводът в доклада. Министерство на вътрешните работи, Министерство на отбраната, Държавна агенция “Национална сигурност”, Национален институт за недвижимо културно наследство, Общинска администрация Ихтиман, Общинска администрация Пордим, Регионална дирекция по горите гр. Кърджали не са подали данни за размера на брутните възнаграждения на своите служители през 2010 г.

 

© 2011 fermer.bg