По време на Националното изложение по животновъдство, което се проведе на 28-и Май в Сливен, Изпълнителния Директор на ДФ Земеделие - Калина Илиева, категорично заяви, че за всички проекти за земеделска техника по мярка 121 от ПРСР, които са подадени след 15-и Септември 2009-а година - пари няма . На въпрос на Трактор.БГ, колко са проектите, по мярка 121, които са разписани и само чакат плащане, Илиева заяви, че няма точна информация към момента, но ще бъде направена справка.

 

Проектите по мярка 121, за които няма пари са 200 и за тях ще бъде направен опит да бъдат финансирани след междинната оценка на Програмата за развите на селските райони ( ПРСР ) в края на септември тази година.

Зам.министъра на земеделието и храните Светлана Боянова пък съобщи, че към бюджета на ПРСР са предвидени допълнителни средства по Европейския план за икономическо възстановяване, като заедно с българското съфинансиране общия размер на субсидията ще е близо 37 млн. лв. Средствата ще бъдат насочени приоритетно за изграждане на системи за напояване, за инсталации за пречистване на отпадни води в земеделските стопанства и преработвателните предприятия, за водоснабдителни съоръжения в селските райони, както и  за инвестиции във възобновяема енергия и преструктуриране на млечния сектор.

 

 

 

 © 2010 Всички права запазени. Позоваването на Fermer.BG е задължително!