Международните дни на полето са голям земеделски опит от DLG Германия. С годините са успели да хванат есенцията на проблемите, които всяка една година излизат наяве пред фермерите и търсят най-добрите решения. 
 
Това разказа за Фермер.БГ изпълнителният директор на DLG България Йордан Йорданов. 
„Преди години фермерите трябваше да идат до Германия и да видят новостите, а сега – за първи път Германия идва в България. И заедно с Аграрен университет Пловдив, ще покажем живи растения на почва, с демонстрация на почвен профил, с демонстрация на земеделска техника. Всичко на едно място – с една обиколка, един фермер може да сравни и да си извади изводи, които ако трябва по друг път да ги събира, ще му отнеме доста време и няма да е така запомнящо се, в сравнение с виждането на живо“, отбеляза Йорданов. 
 
Темата не изложението, което ще се проведе в дните между 5 и 7 юни на опитните полета на Аграрния университет в Пловдив, е растениевъдство и всичко свързано с него, а мотото е „Растениевъдство на една ръка разстояние“. 
 
Събитието се организира за първи път у нас от DLG Bulgaria, дъщерно дружество на DLG International (Германското земеделско дружество), в сътрудничество с IFWexpo и Аграрния университет в Пловдив
 
 
„Участниците, които ще присъстват предлагат голяма сортова гама от различни култури, различни растителни практики в растителната защита, различни торови норми, и всичко това ще бъде дискутирано на място с фермерите и да сравняват“, разказа Йорданов. 
Той добави, че на изложението, чийто генерален медиен партньор е Фермер.БГ, стопаните ще имат възможност да се посъветват със специалисти от Аграрен университет Пловдив за всичко, което ги вълнува.