През последните години се наблюдава все по-голям интерес на хората, които се занимават със семепроизводство. Това каза на форум заместник-министърът на земеделието и храните Цветан Димитров. Той допълни, че усилията на Земеделското министерство са насочени  към качествено семепроизводство, като се обръща все по-голямо внимание на българските сортове, не само на домати, а и на плодове, зеленчуци и овощни насаждания. 
 
“Държавната помощ за качествени семена, която ще предоставим е в основата на една цялостна политика водена от Министерство на земеделието и храните, в защита на традиционните ни продукти и на познатите ни вкусове.” Това каза заместник-министърът на земеделието и храните д-р Цветан Димитров при откриването на форум, на който се представи държавна помощ за земеделски стопани по схемата за качество за производство на семена и посадъчен материал за програмния период 2015-2020 г. 
 
 
Заместник-министърът информира, че годишно между 450-500 земеделски произоводители, кандидатстват и се възползват от помощта, което е гаранция за стабилност и устойчивост на този бранш.
 

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!