Срещата, която трябваше да се проведе вчера между представители на животновъдни организации с Премиера Бойко Борисов и финансовия министър Симеон Дянков в 11.30 ч. не се е състояла, съобщиха за Фермер.БГ фермери стояли с часове пред Министерски съвет.

 

Никой не е приел в кабинета си недоволните земеделци, а им е било съобщено, че министър Дянков е в чужбина, затова уговорката пропада. Срещата всъщност е била организирана от министър Мирослав Найденов, който във вторник е звънял на фермерите и ги е поканил.

 

Вчера обаче се стигна само да чакане пред входа на Министерски съвет.  От министър Мирослав Найденов е бил е поканен и председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) Радослав Христов, който също бе сред чакащите пред сградата на МС.

 

"Явно вчера след обяд не се е знаело, че министър Дянков ще пътува зад граница и го е решил тази сутрин", подозрително коментираха животновъдите, въпреки че програмата на политическа фигура от такъв ранг се пише седмици предварително.

 

След дългото чакане пред Министерски съвет, фермерите, за които за пореден път не бяха отворени вратите на държавната институция, те се отправиха към сградата на МЗХ за да се срещнат с министър Мирослав Найденов, където разговаряха повече от 2 часа. Очаквайте подробности от срещата.

 

© 2011 fermer.bg