"Винпром Пещера" увеличава лозовите си масиви и през 2013 г.

 

Компанията инвестира в придобиването на още 3000 декара висококачествени собствени лозя.

 

По този начин гроздовите й насаждения ще достигнат 20 000 декара. Това съобщи изпълнителният директор на "Винпром Пещера" Иван Папазов. По думите му, лозовите масиви на компанията са разположени в най-плодородните региони в страната. Местата не са случайно избрани, а след задълбочени анализи.

 

До края на 2012 г. в производствените мощности на "Винпром Пещера" са били преработени над 36 000 тона грозде, вложено в производството на вината Domaine Peshtera и ракиите "Пещерска" реколта 2013 г.

 

винпром Пещера

 

В момента в лозовите масиви на "Винпром Пещера" се провежда мащабна агротехническа кампания от мероприятия, насочени към защита на лозята от болести и поддържане и обработка на почвата.

 

"За последните шест години експортът на компанията бележи над 100% ръст. А със заложените в експортната програма планове и сключени договори за износ през 2013 г. се очаква този процент да нарасне значително", заяви Пламен Байков, оперативен директор на "Винпром Пещера". По думите му, към продукцията на компанията има интерес от САЩ, Централна и Западна Европа, Русия, скандинавските държави, Кипър, Гърция, Полша, Англия.

 

"Винпром Пещера" започва сериозна експанзия на своите вина и високоалкохолни продукти на азиатските и африкански пазари. Засилено търсене към продуктите има сред китайските, японските, хонгконгските и нигерийските потребители, добави още Байков.
 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!