В петък ще има нов масов протест на тютюнопроизводителите, който се очаква да бъде най-големият досега. По предварителна информация, този път наистина земеделците ще затворят някои от граничните пунктове. В Южна България ще се съсредоточат десетина хиляди стопани, които ще настояват за оставката на министър Мирослав Найденов.

Той пък се включи задочно през медиите, като призова депутатите от ДПС и някои от БСП да не обикалят и да подбуждат хората към протести, защото това е довело и до смъртен случай. Според него вчерашният протест на тютюнопроизводители е бил "организиран бунт". Той посочи още, че ДПС управляват този сектор през последните осем години.

"Вие направихте тютюнопроизводителите най-бедното съсловия, не ние, категоричен бе Найденов. На тези фирми, които в момента отказват да изкупуват тютюна на цени каквито трябва, вие им дадохте разрешителните, вие ги създадохте, допълни той. Когато поискахме да либерализираме пазара и да ги отстраним като посредници, тогава те решиха, че ще изкупуват тютюна по два лева, обясни министърът.

 

Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!