През първата половина на следващата година планираме да отворим прием по общинските мерки от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 година. Това заяви министърът на земеделието и храните Десислава Танева при официалното откриване на канализационна система и модулно пречиствателно съоръжение за отпадъчни води в село Пирне, Община Айтос. Тя бе категорична, че процентът на изпълнение на ПРСР 2007-2013 г. зависи най-вече от работата на общините и допълни, че в момента в процес на изпълнение са договори с общини на стойност над 1,2 млрд. лв. Министър Танева припомни, че срокът за приключване на проектите е 15 септември, а до 15 октомври ще се приемат документите.

 

„Община Айтос е сред първенците и е приключила всички проекти в срок. Надявам се по-голямата част от общините също да успеят, за да могат жителите да се възползват от инвестициите по Програмата. Едно от най-големите предизвикателства, което стои пред нас като администрация и управляващ орган на ПРСР, това са общинските проекти. Те трябва да се изпълнят и довършат, за да може България да се възползва от Програмата и чрез нея да се подобрят условията на живот“, каза още Десислава Танева. Министърът на земеделието заяви, че Община Айтос вече има готови проектни предложения, с които да кандидатства през новия програмен период.

 

Двата проекта - „Изграждане на канализационна система в с. Пирне-община Айтос“ и „Изграждане на модулно пречиствателно съоръжение за отпадъчни води - с.Пирне, Община Айтос“ са реализирани по мярка 321„Основни услуги за населението и икономиката в селските райони“ от ПРСР 2007-2013 г. и са на обща стойност 2 276 336 лв.


 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!