Отново лъжи и прах в очите! Това са коментарите на тютюнопроизводителите, които днес протестират отново срещу политиката на МЗХ.
Стачниците от Южна, Югоизточна, Централна и Североизточна България са блокирали движението по пътя Пловдив-Хасково в района на димитровградското село Горски извор, информира Фикрет Бекир, зам.- председател на Националната асоциация на тютюнопроизводителите.

Няма промяна в основните искания на хората в бранша - стартиране на изкупната кампания 2010 г. за Южна България, парите за референтния период да бъдат платени до края на март, правителството да очертае ясна стратегия за бранша, защото в момента се движат на сляпо и с един куц закон, за това настояват производителите, припомни Бекир.

Протестът е предупредителен, обясни той посочвайки, че ексцесии не се очакват, но има скандирания "Оставка". Ако няма договорености с правителството в петък най-вероятно ще има нов протест в същия регион. За килограм тютюн в Крумовградско купувачите дават 1,90 лв., жалват се местните.

Производителите на тютюн се очаква да затворят границата при Свиленград. Над 6000 души са дошли да изразят недоволството си, а полицаите, които ги наблюдават са едва 80 на брой.

 

 

Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!