Телескопичният товарач Merlo 40.7 Hybrid получи златен медал от комисията от независими експерти по иновациите на Агритехника и бе обявен от Немското земеделско дружество (DLG).

Merlo Hybrid бе избран сред 400 представени нововъведения, благодарение на практическото си приложение, намален разход на гориво и замърсяване.

Накратко, това е продукт, който интерпретира по-добре еволюцията на модерното земеделие. Този златен медал е втората награда за продукт на Merlo от Агритехника след сребърния медал за Multifarmer 30.6 през 2001 година и идва в зората на 50-годишнината на компанията, тъй като тя е създадена през 1964 година.
 
[news]
Merlo показа най-новия си хибриден телескопичен товарач модел  40.7 на своя щанд, на който е монтирана иновативната и патентована серия паралелно с хибридна архитектура.

Целта на Merlo е да представи телескопичен товарач с дизелова електро- хидравлична хибридна система.
Модулната хибридна система ще се характеризира с  висока степен на гъвкавост и може да се използва както на открито, така и закрито:

- На закрито: оранжерии, в животновъдството и хранително-вкусова промишленост;
- На открито: за всякакви приложения, тъй като може да работи в пълен електрически и хибриден режим.

Съответните предимства могат да се обобщят, както следва:

• Осигуряване на нивото на ефективност на конвенционалните машини Merlo
• Намаляване на разхода на гориво
• Намаляване нивата на шум
• Намаляване на замърсяването

Hybrid е оборудван с дизелов двигател с по-малко от 56 kW, вместо 100 kW или повече. Не се изисква инсталиране на система за дообработка на изгорелите газове, което позволява на машината да работи в пълен електрически режим за вътрешни операции с изумителната средна автономия на работа, както следва:

• 4 часа в ECO режим
• 2 часа в пълен електрически режим

Той предлага модулно решение, което може да се интегрира в текущото разположение на машините Merlo и разширява това приложение за цялата гама бъдещи телескопични товарачи на Merlo.
Нивото на ефективност на конвенционалните машини Merlo е гарантирано по отношение на ускорение, теглителна сила, максимална скорост, време за повдигане и товароносимост.
Разходът на гориво в среден цикъл на работа е намален най-малко с 30% в сравнение с конвенционалните машини на Merlo.

Нивата на шум са значително по-ниски в хибриден режим, защото дизеловият двигател работи при ниски обороти. Освен това, нивата на шум в пълен електрически режим са близки до нулата, тъй като са сравними с фоновия шум на работната среда. Замърсяването е намалено поради употребата на по-малък двигател при постоянни обороти за етапите на работа, чиито специфичен разход на гориво е нисък. Освен това, акумулаторите могат да се зареждат от главната или местната електрическа мрежа, както и от соларни панели за енергия, инсталирана от крайния потребител, което позволява на машината да работи винаги в пълен електрически режим без отработени газове.

Многократните тестове, проведени на стендовете и на тестови полигони, доказаха, че работа в пълен електрически режим гарантира необходимото сцепление и подемна производителност, и това позволява машината да се използва на закрито с автономия от няколко часа, в зависимост от вида дейност, която следва да се извърши.

Като се има предвид икономията на гориво, която новата хибридна система на Merlo осигурява в сравнение със съответната "традиционна" версия  само с двигател, възвращаемостта за собственика е за около две години (в зависимост, разбира се, от броя часове и вида дейност).
 

Гледайте ВИДЕО РЕПОРТАЖ във Фермер.БГ TV:


За повече информация:

Тайтън Машинъри България
02/ 9713525 ; 02/978 41 42
[email protected]
http://www.titanmachinery.bg


 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!