Никой не е отрязан от достъп по ПРСР, дори за първи път имаме приоритизация по ПРСР и имаме фокус на подкрепа. Това каза министърът на земеделието и храните Десислава Танева пред журналисти по време на откриването на БАТА АГРО Есен 2016 пред журналисти, предаде репортер на Фермер.БГ
 
„Промените по мярка 4.1 Инвестиции в земеделски стопанства, следва да доведат и до разширяване на обхвата на кандидатите по мярката. Не говорим за отрязан сектор, а говорим за много по-голяма проектна готовност на земеделския бранш в България, отколкото са възможностите на Програмата за развитие на селските райони. Затова и направихме промени по 4.1, за да могат повече земеделски стопани да се възползват. И смятам, че през този период ще има подкрепа за много по-голям брой стопани“, обясни Танева. 
 
Министърът на земеделието и храните коментира, че за първи път през този програмен период договорите са сключени с конкретни условия и срокове. 
 
„Ако не започнат инвестициите в конкретните договорени срокове и по определените условия, тези договори, ще бъдат прекратявани. Смятам, че в сравнение с първия програмен период ще бъде много по-добре управляван бюджета, ако се върви по тези правила“, заключи Десислава Танева.