"За да можем да генерираме доход трябва да знаем, че този доход от помощи и субсидии не може да стане. Този доход може да се генерира от професионализъм в производството и трябва да стимулираме тези практики", заяви министърът на земеделието и храните Десислава Танева на среща с производители във Варна, по случай откриване на инициативата на МЗХ Подкрепяме българското, съобщи Черно море. Тя добави, че целта на МЗХ е да имаме ефективно земеделие, а не да се борим за субсидии.
 
Министър Танева обясни, че практиката да бъдат засаждани култури, за които се предвиждат по-високи субсидии, без реално да има нараснала потребителска нужда от тях е недопустима и даде пример с тиквите. 
 
"Това е философия, която аз напълно отричам и докато имам мандат на министър, ще се стремя инструментите за подкрепа да не изкривяват смисъла - да правим земеделие като бизнес, за да сме по-добри, да сме конкурентоспособни. Аз не се притеснявам да бъда критикувана и не бягам от директните срещи със земеделските стопани. Всички си спомняте, че три месеца, след като стъпих в длъжност си позволих да мина лично и да се срещна с 10 000 земеделски стопани. Това е втората масирана обиколка на ръководството на министерството на земеделието и храните в страната. Искаме да представим пред вас това, което сме свършили през изминалите две години и да чуем новите ви предложения. Най-важното е да възстановим балансираното българско земеделско производство и мисля, че вече вървим в тази правилна посока ", категорична е Десислава Танева.