Орлин Ангелов е земеделски производител от 15 години. Обработва 2600 дка със слънчоглед, царевица и пшеница в село Войводово, Врачанско. 
 
„С напредването на годините установих, че да се занимаваш със земеделие е нов начин на живот“, каза той пред Фермер.БГ. 
Въпреки романтиката на живот на село и спокойствието на селския живот, той отбеляза, че справедливостта е голям проблем, според него. 
 
„Много хора взеха неща, които не заслужават, а има и такива, които нищо не взеха. Аз съм един от земеделските производители, които не са успявали да достигнат до субсидиране по програмите, поради факта, че съм малък производител, може би, а коректно съм представял проектите си“, обясни Ангелов.
 
Той припомни голямото наводнение от август 2014 г. в Мизия, когато бяха засегнати много земеделски земи. 
„Държавата искаше да подпомогне тези стопани. При кандидатстване по мярка 4.1, ни се дадоха 8 точки. И човек като поразсъждава, вижда, че това е подигравка. Защото 8 точки, при класация от 100,не са капка в морето, а са нищо. И никой от този район не получи абсолютно нищо“, каза Ангелов.
 
 
Северозападът се обезлюдява, посочи той и добави, че темата за справедливостта въобще не се повдига. „Искаме да чуем същността на въпроса, а същност на въпроса няма. Пред нас се изнасят научни трудове, които ни говорят за бъдещето, но нищо от това не става. Затова и младите хора не се ориентират към земеделието“, каза земеделецът. Начинът според него е човек да разчита на собствените си сили: 
„Излизам на полето, разтварям си ръцете и се извисявам над негативните неща. Произвеждам това, което ям и се надявам на себе си“.