Овощари от Кюстендилско организират среща по повод проблемите на черешопроизводителите в региона. Това съобщи за Фермер.БГ земеделският производител Ивайло Борисов от новоучреденото Сдружение на черешопроизводителите Булгарплод, което вече е официално признато и регистрирано. В него към момента членуват 7 земеделски производители – овощари с около 700 дка предимно черешови насаждения
 
С първата по рода си среща Сдружението ще търси помощ за справяне със ситуацията, при която тази година е измръзнала голяма част от черешовата реколта. „Това ще бъде първата от поредица срещи, с която ще търсим решаване на проблемите, свързани с поразената реколта, описването на пропадналите площи, субсидирането в сектора“, обясни производителят, който отглежда 70 дка овошни насаждения – 65 дка череши и 5 дка със сливи.
 
Срещата ще се проведе в понеделник, 16 май от 18.30 часа в Килийното училище в Кюстендил, със съдействието на Община Кюстендил. 
 
Поканени са специалисти от Института по земеделие, народният представител от Парламентарната комисия по земеделие Петър Петров, служители на институциите в региона, кметът на общината, както и всички производители, за да се обсъдят вариантите за оказване на помощ на засегнатите земеделски стопани.