Скъсана дига на малък язовир е заляла над 2000 декара земеделски земи в Петричко. Няма опасност за  хората в близките села. Водоемът, който е причинил сериозни щети и е унищожил земеделска продукция край селата Кавракирово и Михнево, се стопанисва от „Напоителни системи,  уточни за "Хоризонт" кметът на Петрич Димитър Бръчков.  До полунощ  екипи са извършвали отводнителни дейности, съобщи БНР.
 
Днес за пореден път поискахме от "Напоителни системи" да направят преглед на всички свои съоръжения, заяви Бръчков.
 
Денонощно е наблюдението в районите на селата, които са в непосредствена близост до река Струма, която за изминалото денонощие е повишила нивото си с близо 40 сантиметра.  
 
Към момента няма кризисна ситуация, заяви областният управител на Благоевград Бисер Михайлов:
 
Нивото на река Струма вече достигна 2 метра при село Бело поле. По отношение на река Места, с тежка техника, самосвали и багери беше укрепена дигата, която при предишните проливни дъждове създаде проблем на територията на община Хаджидимово. Така че засега там нещата са спокойни. Повече от 36 часа продължават валежите и това създава предпоставки за усложняване на ситуацията.
 
Бисер Михайлов допълни, че на територията на област Благоевград няма големи водоеми и язовири, които да са с неизяснена собственост.