Смяната на досегашния председател на Национална овцевъдна асоциация (НОА) Бисер Чилингиров е един чисто юридически процес - нещо, коментирано в УС и най-вече една рутинна за него, наложила се в годините, операция. Това коментира Симеон Караколев, съпредседател на НОА и председател на Асоциация на млечните овце пред Фермер.БГ.
 
 
„Този процес бе съгласуван след минало общо събрание, минали управителни съвети, минали искания от наша страна за свикване на управителен съвет, както и откази от негова страна за провеждане на подобно мероприятие. Всичко това е документирано и приложено в съда“, обяснява Караколев. 
 
Общото събрание е формата, която съставлява членската маса и взима решения. Общото събрание упълномощава УС да управлява и този УС може да взема решения, включително предсрочно прекратяване на мандата на председателя. 
 
„По устав УС трябва да се свиква минимум един път на 3 месеца, а отчетно събрание – един път в годината. Ролята на председателят е решенията, които взима по дадени въпроси, свързани с бранша, законодателството и всичко, касаещо структурата, да се допитва, коментира и докладва на УС и едва след това – взимане на решение и определяне на позиция. В една колективна структура, каквото трябва да е НОА – да защитава и да има подчертаващо обединителен характер и браншова насоченост, това съгласуване системно не е спазвано“, каза още Симеон Караколев. 
 
Интервю със съпредседателя на НОА – Симеон Караколев, очаквайте по-късно във Фермер.БГ!
 

 

© 2016 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!