Срив в отношенията между финансовия министър Симеон Дянков и министър Мирослав Найденов заподозряха медиите. В интервю пред в. Труд Дянков дава добри оценки на всички министри, с изключение на Мирослав Найденов, който повече говорил, а по-малко работил са буквално думите на ковчежникът, уверено изведени в заглавие.

Не я ясно на какво се дължи "искрата" между двамата министри, въвели кардинални промени в българското земеделие и предизвикали десетки протести само за две години. По-рано близки от обкръжението и на двамата политици докладваха, че те са в прекрасни отношения и се сработват идеално. Между двамата обикновено има съгласие, що се касае за данъци върху земеделските производители, както и облагането на субсидиите.

Освен всичко това, в Управителния съвет на най-голямата банка у нас - фонд "Земеделие" е включен и финансист от Дянковото министерство. След последните скандали в ДФЗ наскоро изпълнителният-директор Светослав Симеонов беше заменен с икономиста Румен Порожанов - съветник на финансовия министър. Освен това в ръководството на фонда, както и в структурата на МЗХ бяха назначени още финансисти и икономисти, прехвърлени от финансовото министерство.

Във въпросното интервю пред вестника Симеон Дянков намеква и за кадрови рокади по висшите етажи на властта.