Софийски градски съд (СГС) ще разгледа отново мерките за неотклонение на шефовете на "Напоителни системи". Георги Харизанов, Стайко Ганчев, Радослав Чеглайски са обвинени за сключването на неизгодна сделка, ощетяваща дружеството.

 

Те ще се изправят пред съда заради продажбата на 100 000 тона скрап от черни и цветни метали, които били част от бракувани съоръженията за напояване. Сделката целяла да извади Напоителни системи от тежко финансово състояние и била одобрена от тогавашният земеделски министър Мирослав Найденов. Разследването на тримата бивши директори беше образувано в края на септември, а седмица по-късно те бяха задържани за 72 часа.

 

Тогава Софийска районна прокуратура (СРП) повдигна обвинения на изпълнителния директор на „Напоителни системи“ ЕАД - Стайко Ганчев и на членовете на борда на директорите на същото дружество - Георги Харизанов и Радослав Чеглайски за извършено престъпление - съзнателно сключване на неизгодна сделка, като Ганчев е извършител, а Харизанов и Чеглайски са помагачи.

 

На 9 октомври състав на Софийския районен съд ги освободи от ареста срещу подписка.

 

 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!