Нова оранжерия за разсад е последната придобивка на младото семейство от врачанско - Ани Петрова и Христо Христова, което заради Ковид – 19 се отказа от търговския бизнес и се зае със земеделие.

Родна стоманено-стъклена оранжерия на газ зарежда веригите целогодишно

Първоначално Ани и Христо имаха идея паралелно да развиват кафенето, магазина и оранжерията, но тази есен решиха, че е най-добре да дадат търговските си обекти под наем и да се отдадат изцяло на земеделието. Още повече, че в семейството им преди около месец се появи нов член – малкият Християн. Така предприемчивите млади хора успяха да съберат в дома си общо 3 поколения.

ани

„Родителите ни помагат и за бебето, и за оранжерията. Сега сме се заели да осигурим първата реколта за следващата година – лук, марули... Има си много работа, а и детето трябва да се гледа и затова всички сме ангажирани“, обяснява Ани.

Двамата решили, че могат да развият своя агро бизнес с още едно помещение.

христо

„Поръчахме по-малка оранжерия, в която ще отглеждаме разсад. Тя току-що пристигна и трябва да я сглобим, защото вече е време да се сеят най-ранните домати“, обяснява Христо.

Родителите му са местни хора и идват да помагат с удоволствие. Майката на Ани пък се прибра от Гърция, където работеше, за да се включи в отглеждането на малкия Християн, но и на растенията в оранжерията.

Баща й също се включва активно, макар да е от съседно село. Винаги е готов да помогне на Христо с по-тежката мъжка работа. Така идеята на Ани, която много обича земята и растениевъдството и затова разработи този бизнес план за цялото семейство, успешно се развива и разширява.