Държавен фонд “Земеделие” планира да проведе разяснителна кампания за всички нови схеми, свързани с директни субсидии, така че фермерите да имат достатъчно информация. Това заяви пред Труд изпълнителният директор на Фонда Румен Порожанов.
 
Пред приключване е формата на заявлението за кандидатстване за субсидиите, тества се пилотно в някои общини, съобщи Пороажанов и допълни: „Нашата нагласа е софтуерната подготовка на фонда да започне втората половина на януари т.г. и до началото на кампанията всички нови схеми ще бъдат отворени“.
 
Порожанов припомни още, че не случайно ЕК даде 1 година отсрочка за старт на схемите и кандидатстването ще е сега от 1 март, за да могат да се подготвят страните от ЕС. „За съжаление не мога да не отбележа, че много месеци наред България не направи абсолютно нищо, както в Министерството, така и в Разплащателната агенция по въвеждането на изискванията за новите субсидии. Първите действия реално започнаха със служебното правителство. В момента работят екипи от Министерството на земеделието и фонда ежедневно по схемите“, увери Порожанов.
 
 
 
© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!