Съюзът на Дунавските овощари (СДО) съвместно с Националния съюз на градинарите в България (НСГБ) ще участват на  международното селскостопанско изложение в Румъния – INDAGRA 2016, което ще се проведе от 2 до 6 ноември в Букурещ. Събитието представлява най-голямото по рода си изложение за оборудване и продукти в областта на земеделието, градинарството, лозарството и животновъдството. Участието на съюзите ще се реализира благодарение на спечелен проект за прилагане на схема за държавна помощ - „Помощ за участие в изложения“, съобщиха за Фермер.БГ от Съюза на дунавските овощари. 
 
Субсидията, която е получена е на стойност 44 500 лв. Посочената сума е отпусната, за да покрие таксите на двата съюза за участие по отделно, наем на изложбена площ (павилион – 54 кв.м) и материалите за рекламната им кампания. Овощарският съюз ще вземе участие в изложението с плодове за прясна консумация, произведени от членовете му. 
 
Маргарита Петрова от Съюза овощарите поясни: „Ще участваме с всички наши плодове, които съхраним до тогава. Надяваме се да можем да съхраним повече плодове до изложението. Плодовете, които със сигурност ще могат да се намерят на нашия щанд ще са: ябълки, круши и десертно грозде. Това участие значи много за нас, тъй като ни е и първата международна изява. Силно се надяваме да се превърне в практика“.