Регионално събрание на Националната асоциация на зърнопроизводителите ( НАЗ ) ще се проведе утре във Велинград с богата програма и задачи. Очаква се разглеждане и приемане на кандидатурата за членство на СПЗМК – Пазарджик в НАЗ.

 

Сред темите, които зърнопроизводителите ще обсъдят са отчет на проведената пресконференция на 21-и Май в София и имиджа на НАЗ. Ще бъде представен доклад за състоянието на есенниците и пролетниците по региони и доклад на Председателя на НАЗ - Ангел Вукодинов за проведеното заседание на Консултативния съвет по зърното на 05.06.2012 г.

 

Зърнопроизводителите ще обсъдят инициирането на среща с представители на Министерството на финансите, на която да се разяснят механизмите за обратно начисляване на ДДС при търговията със зърно. Ще бъдат обсъдени и бъдещи действия на НАЗ по отношение на акциза за горива за земеделие, както и националните доплащания за 2012/2013 г. Дискутиране ще бъде и темата за преотстъпването на земеделския данък.

 

В рамките на събранието се очаква да бъдат приети и вътрешни правила за регистрация на НАЗ в ДАНС. На събранието трябва да бъде избран представител на НАЗ за участие в работната група по зърното на европейската организация Копа-Коджека и Съвета по зърното на ЕК, под егидата на СБАО.

 

Зърнопроизводителите ще обсъдят и дата за среща с ДФЗ във връзка със срока за изпращане на писма за изплатени субсидии и издаване на удостоверения за кампания 2012 г.

 

© 2012 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!