Утре 16-и Февруари,  министърът на  храните Мирослав Найденов ще извърши "изненадваща" проверка в завод за производство на хляб, информира пресцентъра на МЗХ.

 

По повод стартиращата Агенция по безопасност на храните министърът на храните Мирослав Найденов заплаши няколко сектора със сериозни проверки във връзка с произвежданите от тях продукти, които се консумират от целия български народ. Темата "хляб" вече не касае само зърнопроизводителите, които мистериозно бяха замесени в неговото ценообразуване. На "прицел" сега са хлебопроизводителите и "прозрачният" начин, по който се извършват инспекциите.

 

Как се прави проверка, когато цялата държава е публично предупредена?

 

Днес в интернет страницата на МЗХ се появи официално прессъобщение, което кани медиите да се включат в инспекцията на хранителният министър в хлебозавод „Нилана”:

 

 

От сега е ясно, че нарушения едва ли ще бъдат открити. Търсейки само показност, министърът на земеделието и храните пак ще държи речи пред многобройните микрофони и камери на медии, получили заплащане по договори за информационно обслужване. И пак ще се говори за стандарт за хляба, за проверка на вносни плодове и зеленчуци, за витрините и безопасността на храните, вместо да се каже защо още има животновъди, които още не са получили субсидии за глава животно, защо зърнопроизводителите бяха излъгани, че в Брюксел разглеждат нотификацията за горивата, когато предложението още се мотае по министерствата у нас, защо още няма национална стратегия за развитието на секторите животновъдство и мляко, кога ще има пари по Агроекологичната мярка, кога ще пуснат обещаните държавни помощи от 1,5 млн. лв. за биволовъдите, кога ще платят на опарилите се млади фермери с проекти за разсадници по мярка 112 от ПРСР и куп други важни теми, които касаят земеделието.

 

© 2011 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!