350 дка царевица на земеделския производител от Пловдивско Мюмюне Ислямова изсъхнаха и бяха изорани заради липса на напояване след отказ от „Напоителни системи” да пуснат вода до стопанството.

Гласувайте: Какво очаквате от служебния земеделски министър?

По-рано Мюмюне и дъщеря ѝ публикуваха видеоклип от офиса на дружеството, в които се вижда как служител проявява агресия срещу земеделката и я гони от там. Обяснението на „Напоителни системи” е, че тя не е платила стари свои задължения и затова не се пуска вода до нейните площи.

Репортаж на Нова телевизия показва как на 10 метра от царевичното поле се намира пълноводен канал, но Ислямова не може да ползва нито капка от него.

Царевицата вече изсъхна. Разоравам всичко. Тази година всичко което съм хвърлила като разходи, съм загубила”, споделя земеделската производителка и добавя: "Това е целенасочено, те не искат да вземат пари, те воюваха."

По думите ѝ тя искала да изплати задълженията си към „Напоителни системи” чрез продукцията си от царевица, която обаче вече е изцяло изсъхнала. Щетите са оценени на стотици хиляди, а Мюмюне се заканва, че ще изпрати изсъхнали стръкове от културата на директора на регионалния офис на дружество.

Земеделската производителка споделя още, че е получила извинения от новото ръководство на Министерството на земеделието.