Поредицата от събития за популяризиране на биологичните продукти сред потребителите по проект на Министерство на земеделието и храните ще приключи тази седмица с последните две мероприятия.

Предстои провеждане на последните 2 изложби - базари с информационни щандове за агроекологичните мерки по Ос 2 на ПРСР, в които ще участват биологични производители и производители на традиционни храни в:

Благоевград – 22 май, сряда, на Централен пазар, от 10.00 до 18.00 ч.

Лясковец, Петропавловски манастир –  24, 25 и 26 май; по време на Национален събор на овцевъдите

Проектът за популяризиране на биопродуктите чрез различни събития под формата на семинари, дни на отворените врати на биологичната ферма и изложби-базари на български биопродукти стартира в края на месец март и се изпълнява за срок от три месеца. Като част от кампанията вече бяха проведени поредица от семинари за агроекологичните производители – в градовете Панагюрище, Казанлък, Тетевен, Априлци и Габрово. В София също бе организиран и се проведе двудневен биопразник на открито – пред Народен театър „Иван Вазов“. Съпътстващи мероприятия бяха организирани в Русе, Стара Загора, Мало Бучино, Троян и Смилян.
 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!