Подпомагане и облекчение за малките ферми в България, които не влизат в първа категория в производство на мляко, се предвижда с промяна в наредбата за Директните продажби. Това заяви министърът на земеделието и храните Десислава Танева по време на днешния парламентарен контрол.

 

Министър Танева допълни, че с обсъждането на промените се цели продуктите на млекопроизводителите да излязат на директния пазар.

 

На въпрос отправен от народният представител Михаил Миков, относно възможностите за подпомагане на сектор млекопроизводство поради кризата в него, министър Танева заяви, че положението в сектор мляко е много тежко и то не само в България, а в целия ЕС. Тази ситуация е в следствие на отпадането на млечните квоти и наблюдаваното в същото време намалено пазарно търсене в света.

 

Тя бе категорична, че правителството е взело необходимите мерки и допълни, че се обсъжда и промяна в наредбата за етикирането и представянето на храните, с която се цели  75 % от вложените суровини и материали да са българско производство, като ще трябва да имат съответното обозначение за това.

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!