В края на Юли ДФЗ отваря нов приемен прозорец за проектни предложения по две от мерките на ПРСР. От 25 юли до 19 август ще се приемат предложения за модернизация и инвестиции, свързани с Нитратната директива - с бюджет 13,6 млн. евро; инвестиции за сектор "Мляко" с цел да бъдат покрити хигиенните стандарти на ЕС - с бюджет 55,4 млн. евро; инвестиции за модернизиране на ферми от други животновъдни сектори – с бюджет 56,5 млн. евро; инвестиции в механизация и сгради - с бюджет 14,2 млн. евро.

От 15 Август до 16 Септември ще се приемат заявления по мярката за добавяне на стойност към земеделските и горски продукти. Бюджетът за обявения период е 68,3 млн. евро. Ще се приемат инвестиционни проекти за подобряване на цялостната дейност, икономическата ефективност и конкурентоспособността на предприятията в хранително-преработвателната промишленост и горския сектор.

С проекти могат да кандидатстват микро, малки и средни предприятия. Минималният размер за един проект е левовата равностойност на 10 хил. евро.