Заради извънредната епидемична обстановка в страната Селскостопанска академия (ССА) реши тазгодишният Празник на земеделската наука да се проведе на 26 октомври под формата на тържествен Дирекционен съвет. Участие взеха ръководителите на звена към ССА, учени, гости и медии. Агри.БГ предаде събитието на живо.

CAP4US: Проблемът за младите са не идеите, а тяхното реализиране

Събитието започна от 11:00 часа в Аулата на академията в София, когато нейният председател проф. д-р инж. Мартин Банов поздрави присъстващите. Приветствено слово бе прочетено и от името на земеделския министър Десислава Танева, която в момента е под карантина заради контакт със заразен с COVID-19 и не присъства лично.

Половин час по-късно проф. д-р Виолета Божанова представи дейността на своите колеги, както и техни иновативни продукти. Последва връчване на грамоти и плакети за постижения в аграрната наука, както и награждаване на млади учени, участвали в Конкурса за написване на кратка научно-популярна публикация.

Самият Дирекционен съвет се случи в ранния следобед, с което бе даден край на традиционното събиране на аграрния елит.

В рамките на Празника на земеделската наука се проведе и информационно събитие, посветено на Общата селскостопанска политика на ЕС и нейните инструменти. То бе част от третата сесия на кампанията „ОСП работи за нас: Остани на линия!“.

Научни експерти обсъдиха възможностите, които предоставя ОСП, и предизвикателствата, които предстоят за в бъдеще за земеделието и селските райони у нас и в Европа. 

 

Следете темата и на cap4us.agri.bg.