Една от нови инициативи на Община Пловдив е организирането на фермерски пазар, който ще се състои всяка сряда до месец октомври. Това съобщиха организаторите за Фермер.БГ.
 
 
Организатори на фермерската инициатива, която ще се провежда от 16:00 до 20:00 ч. в парк Бунарджик, са кмета на Район „Централен“ – Община Пловдив, Фондация LocalFood.bg и Slow Food Пловдив.
 
„Базарът ще се състои на централната алея от страната на бул. „Руски“ в подножието на хълма. Планираме да превърнем това събитие в традиционно за района. До месец октомври тази година, всички ценители на качествените храни и напитки ще могат да се насладят на разнообразие от местни фермерски, занаятчийски и етно храни“, коментираха организаторите.
 
Освен обичайните производители, които предлагат фермерски млечни продукти, био зеленчуци и плодове, занаятчийски хляб с квас, планински мед, домашни сладкиши и други, към лятното издание на пазара ще се присъединят две нови ферми за месо, които ще предложат екологично чисти яйца, пилешко, пуешко, заешко, свинско и телешко месо. Новото издание на фермерския пазар ще предложи и сектор с етно храни. Също така се очаква да се включат майстори на арменските и турските специалитети. 
 
Вкусната храна върви перфектно с подбрана жива бира и фермерско вино. Това също ще може да се намери на фермерския пазар.