Бившият депутат от НДВС в 39-ото и 40-тото Народно събрание Пламен Моллов е предложен на Премира Пламен Орешарски да оглави Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ). Това съобщи министърът на земеделието и храните Димитър Греков на заседанието на парламентарната комисия по земеделие. Министърът не уточни чие е предложението, като каза: "направили сме предложението за проф. Моллов пред премиера".

 

Пламен Моллов е председател на Националната лозаро-винарска камара от 2007 г. Той е завършил Университета за хранителни технологии в Пловдив, където днес преподава управление на качеството и безопасността на храните - дисциплина, която сам е създал преди 20 години. Ръководител е на катедра "Консервиране и хладилна технология".

 

Предишният шеф на агенцията по безопасност на храните Йордан Войнов бе уволнен през април тази година след скандал за дезинфекцията на ГКПП Капитан Андреево. На 8 април 2013 г. Софийската градска прокуратура (СГП) се сезира по повод публикации за сключен договор между Българската агенцията по безопасност на храните (БАБХ) и фирма "Пи Еф Си" ЕООД. Договорът се отнася за събиране на такса "Дезинфекция" на ГКПП Капитан Андреево и ГКПП Лесово. Възложена бе проверка за безстопанственост и сключване на неизгодна сделка.

 


 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!