Международното изложение „Пчеларство 2019“ ще се проведе за седемнайсети път в Плевен. То започва на 7 февруари и ще продължи четири дни, като един от тях е посветен на биологичното пчеларство, обявиха организаторите.
 
Със свои щандове ще участват над 150 фирми от 22 държави, пчелари и организации от страната, Европа и Азия. Те ще представят своите последни предложения за пчеларско оборудване и инвентар, съобщи БТА.
 
Първия ден експерти от агроминистерството и Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) ще изнесат тематични лекции. Ако искате да разберете повече за опазването на пчелите от болести, не пропускайте следващия ден. Тогава ще се проведе и работна среща на родните пчеларски организации. 
 
В събота, 9 февруари, пчеларите ще имат възможност да се запознаят с нов препарат за лечение на вароатоза, представен от французина Людовик де Фероди. Даниел Поповичи от Румъния ще разкрие новости при отглеждането на пчелните семейства.
 
Последния ден ще бъдат наградени най-добрите стопани. Традиционно на пчеларското изложение в Плевен се очакват десетки чуждестранни гости и браншови организации от цялата страна.