Омръзна ли ви да правите план кога да третирате според фазата на културата, каква ще е културата, която следва в сеитбооборота, дали може да смесвате с фунгицид, дали хербицидът е ефективен срещу упорити плевели, дали температурата позволява третирането и няма ли да стресира културата, и след като направите правилния избор, няма ли условията да се променят рязко и отново да се чудите какво правите.

Четете още: Доказалият се фунгицид Унивок®

Е, това вече не е проблем с КВЕЛEКС®двойно системен хербицид за вегетационно приложение за контрол на голям брой широколистни плевели, включително устойчивите на сулфонилуреи и хормоноподобни хербициди.

Какво отличава КВЕЛEКС®?

•   КВЕЛEКС® е регистриран за употреба при пшеница, ечемик, овес, ръж и тритикале;
•    КВЕЛEКС® е 100% селективен към културата, защото съдържа добре познатия флорасулам, както и Arylex™ Active – ново активно вещество, което е първият член в нова активна група. Те са бързоразградими и щадящи околната среда и културата, за да може всеки да спи спокойно. И най-важното – КВЕЛEКС® съдържа и антидот;
•    КВЕЛEКС® притежава изключителната гъвкавост на приложение от първи до флагов лист;
•    Може да се прилага в температурни граници от +5°С до +27°С, което го прави перфектен за употреба през пролетта и есента;
•    Дори и сценария, в който сте третирали в топло време и през нощта температурите паднат с 10°С, вече не проблем, защото КВЕЛEКС® не се влияе от температурни амплитуди и действието му остава същото;
•    Със сигурност ви се е случвало да се чудите дали хербицидът може да се смесва с други продукти и да се притеснявате за потенциала на културата след третиране. Проблемът е вече решен, защото КВЕЛEКС® е смесим с други хербициди и фунгициди. Специалистите от Corteva Agriscience™ препоръчват КВЕЛEКС® в доза от 3,5 г/дка в комбинацията с ПАЛАС® за пълен контрол на житни и широколистни плевели.

КВЕЛЕКС® е нов етап в борбата с плевели

Този уникален продукт контролира устойчивите на сулфонилуреи и хормоноподобни хербициди, защото съдържа новото активното вещество Arylex™ Active. То е първото ново противошироколистно активно вещество от 20 години насам и няма кръстосана резистентност. 

Продуктът предлага изключителен ефект срещу всички икономически важни плевели в житни култури. Освен това се утвърждава като нов еталон за действие срещу мак, мъртва коприва, ралица и лепка. 

  • КВЕЛEКС® направи най-успешния дебют в България с 1 000 000 дка третирана площ, като хербицидът доказа изключителна ефективност срещу всички важни широколистни плевели.
  • КВЕЛEКС® притежава изключително бързото действие, което започва 1 час след третиране. Видим ефект може да се наблюдава в рамките на 48 часа, а пълно загиване на плевелите – до 2 седмици. 
  • КВЕЛEКС® може да се прилага както през есента, така и през пролетта, като се препоръчва доза на третиране от 5 г/дка. Желателно е да се добави прилепител Виволт™, особено когато има прераснали плевели и висока плътност на ефимерни видове и паламида.

 

Научете повече за богатото портфолио от продукти за растителна защита, като се свържете с представител на Corteva Agriscience.