Само за две години на пазара УНИВОК® се доказа като стандарт за контрол на всички икономически болести при житни култури. Въпреки високия инфекциозен фон и благоприятните климатични условия за развитие на патогени, УНИВОК® се справи безупречно с контрола на болестите през пролетта на 2023 година, като брашнеста мана, видове ръжди и фузариум.

След 8 години пауза 2023 г. ще се запомни с масовата поява и нападение от жълта ръжда. При благоприятни условия (температура и атмосферна влага), тя се разпространява изключително бързо и нанася значителни щети на житните култури, достигащи 50% и повече от добивния потенциал на културите. Но там, където бе третирано с Унивок®, фунгицидът защити на 100% посевите от появата й. 

УНИВОК® е нов фунгицид, който осигурява изключително предпазно, стопиращо и лечебно действие срещу всички икономически важни болести при житни култури. 

УНИВОК® предоставя нова патентована iQ-4 технология за по-добро прилепване и проникване в растителните части на културата и по-продължителната защита от патогените.

С какво УНИВОК® е по-различен от сега използваните на пазара фунгициди при житни култури?

На първо място, това е съдържащият се в него Inatreq™. Inatreq™ active е ново активно вещество, от нова химична група и с нов начин на действие срещу широк спектър от болести. Най-същественото му предимство, е че е нов еталон срещу видовете септория и средство за борба с резистентността към този патоген. 

Другото активно вещество протиоконазол в УНИВОК®, от своя страна, е един от най-новите и мощни триазоли със системно, изкореняващо и предпазно действие, насочен за борба срещу болестите при житни, в т.ч. видове ръжди и фузариум. 

Тези качества на активните вещества в УНИВОК® се допълват взаимно в т.нар. синергичен ефект, който дава на земеделските производители нов инструмент за борба с всички болести при житните култури, като при това той не показва кръстосана резистентност към съществуващите продукти за растителна защита. 

УНИВОК® контролира най-важните болести при пшеница, ечемик и тритикале 

„Основното преимущество на УНИВОК® е контролът на икономически важните болести при житни култури във фазата, когато инфекциозният фон е силен и конкурентни продукти не могат да се справят“, обяснява Веселин Петков, който е мениджър продажби за България в Corteva Agriscience.

„УНИВОК® осигурява отлична продължителност на защита, която е комбинирана с физиологичен ефект. Той се изразява в стимулиране на коренообразуването, като спомага културата да даде максималния си добивен потенциал и високи качествени показатели на зърното”, допълва Иван Дражев, маркетинг мениджър за Балканския регион в Corteva Agriscience.

 

Научете повече за богатото портфолио от продукти за растителна защита, като се свържете с представител на Corteva Agriscience.