Голям пожар е избухнал в цех за преработка на месо в пловдивското село Войводиново около 18:30 часа в неделя, няма пострадали хора и животни.
 
 
Огънят е локализиран три часа по-късо, след като в гасенето са се включили екипи със 17 противопожарни коли от Пловдив, Карлово и Съединение, съобщи БНР. Пожарът е унищожил цялата база, разположена върху повече от 8 декара. Около 300 души остават без работа, тъй като производствените мощности са напълно разрушени.
 
Искрата е тръгнала от работно помещение до административната сграда, според някои източници на мястото има домашна ферма. Първите впечатления на пожарникарите са, че не става дума за умишлен палеж.
 
„Собственикът казва, че по негови данни всички са напуснали помещението, след като са си тръгнали от работа. Няма нито един останал работник. Пожарът е тръгнал от работно помещение зад самата административна сграда. Не допускаме да има умишлен палеж. Ще огледаме с колегите от полицията, ще видим каква е причината. Няма обгазяване, гражданите да са спокойни“, каза началникът на пловдивската противопожарна служба комисар Георги Мангараков, цитиран от националното радио.
 
 
Според други специалисти на този етап нито една версия не може да се изключи, включително и за умишлен палеж.
 
В началото на тази година село Войводиново влезе в новините с напрежението, след като в навечерието на Йордановден двама младежи от ромската махала пребиха командоса Валентин Димов. Последва разрушаване на незаконни ромски къщи в района и се появиха заплахи, че в отговор ще има палежи.
 
Мястото на пожара е сравнително близо до автомагистрала „Тракия“. Тази сутрин органите на реда призова шофьорите да бъдат особено внимателни заради задимяването и намалената видимост в района. 
 
Специалисти разкриха и подробности от снощната акция. Веднага след възникването на пожара е било изключено електрозахранването на цеха, но това е затруднило работата на огнеборците, защото не са могли да ползват пожарните помпи на самия завод. Затова и толкова много коли на пожарната се е наложило да пристигнат на мястото.