Националната служба за съвети в земеделието отново ще изготвя безвъзмездно бизнес плановете на млади фермери по Програмата за развитие на селските райони. Работим за възстановяване на ролята на Националната служба за съвети в Земеделието по отношение обслужването на младия и малкия фермер. Не мисля, че имаше изобщо резон това да се спира, посочи в интервю за Фермер.БГ земеделкият министър Десислава Танева.

ВИЖТЕ ВИДЕО ПО ТЕМАТА:

 
Относно искането на биологичните производители да се създаде дирекция биологично производство в МЗХ, Танева коментира: Запознах се с това искане на биологичните производители. Но, ако трябва да бъда обективна, не смятам, че има нужда от една цяла дирекция и увеличаване на администрацията. Има отдел за това и мисля, че от административна гледна точка, тя е напълно достатъчна. Важното е администрацията да работи, а не да се увеличава.“
 
Според земеделския министър има нужда от оптимизация на администрацията в цялата система на МЗХ, която е една от най-големите.
 
„Там, където не трябва да говорим за прекалена администрация, са Областните дирекции Земеделие. Това са основните звена за провеждане за политиките в земеделието заради прекия контакт със земеделските производители“, посочи Танева. 
 
 
 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!