Нов фуражен завод в село Калояново, общ.Сливен, изграждането и оборудването на който се финансира с проект по мярка 123 от Програмата за развитие на селските райони ( ПРСР ), ще задоволява нуждите на средните и големи селскостопански ферми в рамките на България. На среща с журналисти и представители на Министерството на земеделието и храните ( МЗХ ),  Управителите на фирмата инвеститор - Топ Микс ООД  - Стефан Колев и Пламен Даскалов, заявиха че проекта е на стойност 7,4 млн. лева. Европейската субсидия е в размер на 3,5 млн.лева.

 

"Дължим успеха в разработването на тази инвестиция и на консултантската компания Сибола, която с нашият проект доказа за пореден път своето име като водеща консултантска фирма в агробизнес сектора у нас", категоричен бе пред Фермер.БГ Стефан Колев Управител в съдружието Топ Микс ООД. Според Колев в близко време обемът на продажбите на фуражи ще се увеличи, въпреки че конкуренцията е голяма и има нелоялни търговци и производители.

Основно преимущество на новият завод е ултра-модерната западна технология, по която се произвеждат фуражи за свине, едри и дребни преживни животни, птици, коне, кучета и зайци. Капацитетът за производство е 10 тона / час.

 

Модерните машини , с който е оборудван изцяло заводът за фураж са на известната световна марка " BUHLER " ( позната от тракторите Buhler ), която тази година чества 150 години от създаването си. Buhler е най-големият производител в Света на индустриална техника за обработка на зърнени култури ( за животновъдството и хранително-вкусовата промишленост ), а също така и преработката на биомаса. Оборудването на завода в село Калояново извършва всички процеси, вкл. приемане и почистване на зърното, претегляне и определяне на пропорции, смилане, миксиране, хигиенизиране и пелетиране, опаковане и аспирация.

 

 

 

 

 

 

© 2010 Всички права запазени. Позоваването на Fermer.BG е задължително!