Представители на бизнеса в общините Провадия и Дългопол са заявили, че имат най-голяма нужда от служители в областта на земеделието. Потребността те са посочили на срещи с началника на Регионалния инспекторат по образованието – Варна, Венцеслава Генова. Тази и следващата седмица тя ще се среща с представители на бизнеса в отделните общини в областта, съобщи в-к „Черно море”.

Целта е план-приемът в училищата да бъде съобразен с нуждите на фирмите в отделните райони. Генова посочи, че в Провадия са заявили желание да се подготвят повече кадри в сферата на туризма. В общината обаче има най-остра нужда от монтьори и водачи на селскостопанска техника.

Срещите с представители на бизнеса в отделните общини продължават до края на седмицата. Днес във Ветрино, а в четвъртък в Долни чифлик.

Наскоро Венцеслава Генова съобщи, че план-приемът в училищата във Варненска област за следващата учебна година ще бъде съобразен с нуждите на бизнеса. В следствие ще се възродят и създадат професии в учебните заведения, за да спре изтичането на млади хора.
 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!