Днес представители на Националната асоциация на зърнопроизводителите ( НАЗ )  ще връчат протестна декларация до Премиера Бойко Борисов.

Според зърнопроизводителите, към момента не са изпълнени обещанията на кабинета за осигуряване на безакцизно гориво за сектора.

Не е подписана и финансовата рамка за подпомагане на сектора за следващите три години. В средата на миналата година след масови протести в цялата страна кабинетът и браншовата асоциация подписаха меморандум, по силата на който трябваше държавата да възстановява на стопаните акциза върху горивата за земеделска техника, както и да обяви правила за устойчиво развитие на земеделието.

 

-----

ПРОТЕСТНАТА ДЕКЛАРАЦИЯ НА НАЗ :

ДО
Г-н БОЙКО БОРИСОВ
МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ
НА РБЪЛГАРИЯ
С О Ф И Я

УВАЖАЕМИ Г-Н МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ,

Приложено Ви изпращаме копие от последното „Допълнително споразумение към Меморандум от 08.06.2010 г.” от 22.03.2011 г.
Както сам виждате, поетите ангажименти не са изпълнени; -за пореден път!!!
Това ни дава основание да заявим, че Вашите министри или не могат, или не искат да си свършат работата. И в двата случая, това е проблем, както за нас като земеделски производители, така и за Вас като Министър-Председател, сложил подписа си под Споразумението (Вие избирате екипа, с който ще работите).
До решаване на договорените въпроси, НАЗ организира национални протестни действия в знак на нетърпимост към безотговорното бездействие на Вашата администрация, неизпълнила Меморандума.
Очакваме незабавни конкретни действия, които да доведат до изпълнение на поетите ангажименти.

С уважение,
РАДОСЛАВ ХРИСТОВ
/ ПРЕДСЕДАТЕЛ на УС на НАЗ/
28.07.2011 г.
гр. Стара Загора