Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) ще проведе среща с останалите асоциации в бранша, които са против сегашния вид на Законопроекта за административното регулиране на икономически дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход. Това съобщи Костадин Костадинов, председател на НАЗ за Фермер.БГ.
 
 
„На извънредно заседание на УС днес във Велико Търново взехме решение за ефективни протестни действия на 3 април, вторник. Имаме подписана декларация с нашите предложения и искания. Утре ще се срещнем с другите от асоциации от бранша“, обясни Костадинов.
 
Според Димитър Мачуганов, член на УС на НАЗ, законопроектът в сегашния му вид представя абсолютно неприемливи методи и технологии, които на места са дори неприложими.
 
[news]
„Някой насажда закон, който по никакъв начин не можем да изпълним. Към момента взехме решение за протестни действия по места, за да видим дали някой ще ни чуе и ще ни позволи да представим за пореден път аргументите си. Явно много пари се губят в сивата икономика с горивата. Ние сме готови да седнем и да обсъдим варианти, които да бъдат наистина работещи. По никакъв начин не сме против борбата със сивия сектор“, добави Мачуганов за Фермер.БГ.
 
По думите му, ако законопроектът бъде прие в този си вид, Европа ще забележи, че се вменяват задължения, които са неизпълними и по този начин задължават хората да отидат на колонките.
 
„Много е важно да кажем на гилдията, големите производители трябва да останат настрана, те ще се справят, но какво прави средната класа, малките производители? Те как ще упражняват дейността си? Няма как това да не стигне до ушите на Европа“, заключи Мачуганов.