Стратегията за развитие на селското стопанство, разработена от проф. Иван Станков, ще бъде преработена и внесена за разглеждане в Парламента. Това съобщи за Фермер.БГ депутатът от АБВ проф. Иван Станков. Той съобщи още, че министърът на земеделието и храните Десислава Танева е предложила на парламентарната група на партията да внесе документа в Народното събрание. 
 
Тази стратегия е съобразена изцяло с общата селскостопанска политика на Европейския съюз , като тук са заложени основните приоритети за развитие на българското селскостопанско производство, коментира проф. Станков. Тук са заложени всички аграрни сектори, които ние трябва да развиваме като приоритетни занапред и сме защитили успешно пред Европейския съюз. 
 
Проф. Станков припомни, че автори на стратегията са общо 102-ма души представители на всички браншови ораганизации и учени от всички направления на селскостопанския сектор.
 
При добра воля на Парламентарните групи България може да има през 2015 година официална Стратегия за развитие на селскостопанския сектор, коментира проф. Иван Станков. 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!