По време Националната конференция на ГЕРБ в „София Тех Парк” днес, 5 август, маскиран мъж е проявил агресия към съветика на министъра на земеделието - Ася Попова. Това съобщи тя пред събралото се множество от журналисти.

Внимание, животновъди, бум на Син език в Македония!

По думите ѝ това е станало, докато е снимала как провокатор избива от ръцете на журналистка телефона й. Подобни кадри бяха разпространени в социалните мрежи, на които се вижда как репортерът на Свободна Европа Полина Паунова е нападната от мъж, който я бута и изхвърля телефона, с който тя снима.

"Бях свидетел на провокации от група младежи с маски. От началото един мъж от групата взе телефона на една журналистка и го счупи. Той агресира, след като започнах да го снимам. Започна да ме обижда, успя да ми вземе телефона и ме удари по корема. След този момент охраната ми оказа помощ. Ако не е изтрил клиповете, те ще бъдат предадени на прокуратурата", заяви Ася Попова пред събралите се екипи на медиите."

"Още съм много развълнувана, защото не вярвам, че такива неща са нормални, още повече към мирни хора", допълни видимо разстроената Попова.

По време на форума млад мъж проби охраната на събитието и отправи обидни думи към говорещия в този момент на трибуната Борисов. Напрежение имаше и след края на срещата и с личния съветник на Бойко Борисов Севдалина Арнаудова и пиара на ГЕРБ. Евродепутатът Асим Адемов също бе нападнат словесно от протестиращите, които не му позволиха да отговори на журналистически въпроси.