"Трябва да забравим за образа с Белчо и Сивушка, представата, която имаме за нашето земеделие", каза министъра на храните Мирослав Найденов в Благоевградско при зарязването на лозите. Според него, намаляването с около една четвърт на броя на земеделските стопанства при преброяването през 2010 г. спрямо преброените стопанства през 2007 г. въобще не е тревожен.

 „Това е нещо много хубаво, защото, когато аз отида в Брюксел, не мога да обясня как така ние имаме 125 000 млечни ферми, а имаме 200 000 крави. Тоест ние нямаме даже по крава и половина на ферма. Ние трябва да забравим за образа, който имаме за нашето земеделие с Белчо и Сивушка”, посочи храните;ния миниостър министърът.

Найденов бе категоричен, че бъдещето на конкурентноспособното земеделие е да се окрупнява. „Наистина да бъдат модерни стопанства с инвестиции в техника, в иновации. За мен фактът, че намаляват не е тревожен и всъщност това се очаква и това е политиката на Министерството на земеделието и храните”, поясни министърът на храните.

 

© 2011 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!