За втора поредна година най-добрите животновъди от регион Бургас получават призове, определяни от авторитетна експертна комисия. Областният управител на Бургаска област Павел Маринов поздрави участниците в тържеството по връчване на годишните награди за „Най-добър фермер животновъд” за 2013 година.

 

Според Маринов по този начин се подкрепят добри идеи и проекти, стимулират се и се отличат най-ефективни практики в различните животновъдни отрасли, популяризират се сред обществеността най-талантливите и способни фермери.

 

За най-добър животновъд-говедовъд бе избран Toдор Йорданов Узунов, за най-добър животновъд-овцевъд - Валентин Атанасов Костов, а за най-добър пчелар - Мустафа Ахмед Ариф. Специални награди бяха връчени още и за най-всеотдаен млад животновъд на Щерион Петров Стаматов, за най-самобитен животновъд на Стоян Стамов Илиев и за най-находчив животновъд за 2013 г. на Михаил Димитров Михайлов.

 

Критериите за оценка са били изготвени от Регионалната асоциация на млекопроизводителите в Бургаска област, Общинските служби по Земеделие към Областна дирекция „Земеделие” в Бургас, Областна дирекция по безопасност на храни - Бургас, Националната служба за съвети в земеделието - офис Бургас, Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството.

 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!