ХIX-то Международно специализирано изложение „Селското стопанство и всичко за него“ ще се проведе от 30 август до 3 септември 2011 г. в спортен комплекс „Простор“ гр. Добрич.

 

Месец преди откриването над 140 фирми са заявили участие. Сред тях са традиционни участници, научни институти и много фирми които за първи път ще се представят на изложението. "Като организатори отчитаме засилен интерес на фирми предлагащи семена, торове и препарати. Ще участват търговци на товарни и леки автомобили, търговци на земеделска техника и аксесоари към тях / гуми, масла/. Директно ще участват фирми от Гърция, Румъния, Русия и Холандия", заяви за Фермер.БГ г-жа Звезделина Иванова Изпълнителен Директор на Добрички панаир АД.

 

За първи път на изложението ще участва фирма със свръхлеки самолети и оборудването им с апаратура за ултрамалообемно пръскане. Министерството на земеделието и храните ще имат информационен щанд, на който ще представят Програма за развитие на селските райони. Експерти от министерството, представители на държавен фонд „Земеделие“ и Областна служба съвети в земеделието ще информират заинтересованите по тази програма.

 

Българо-румънски щанд Bu.Ro.Coop на изложението ще стане възможен в рамките на проект „Търговските палати на България и Румъния за трансгранично сътрудничество“, по който работи ТПП-Добрич. Ще участват със щанд Посолството на Република Полша – Отдел за промоция на търговията и инвестициите.

 

От тази година Международното специализирано изложение „Селското стопанство и всичко за него“ ще има съпътстваща културна програма. Всеки ден изложители и гости ще имат възможност да се насладят на изпълненията на най-добрите фолклорни оркестри на гр. Добрич. Всеки панаирен ден ще завършва с концерт на специално изградена сцена, разположена непосредствено до входа на зала „Добротица“. Последователно в четирите дни ще се представят музикантите от оркестър „Мелодия“, „Траяна“, „Добруджански авлиги“ и „Извор“. Целта е, освен панаирен, обликът на изложението да се допълни и като културен. Идеята за съпътстващата културна програма е на Добрички панаир и радио „Добруджа“. За реализацията тази година спомагат благодетели от цяла Добруджа – хотел „Отдих“ гр. Каварна, „Елит – 61“ Иван Иванов гр. Ген. Тошево, ЕТ „Тошко Георгиев – Тера“ с. Карапелит, ЕТ „Ренесанс Кирил Жендов“ с. Крушари. Идеята на Добрички панаир е културната програма да се превърне в традиция и всяка година пред изложители и посетители да се представят изявени добруджански изпълнители.

 

© 2011 fermer.bg