Направили сме равносметка, открили сме всички силни и слаби страни и на днешното заседание ще очертаем какво е свършено и какво ни предстои през следващия планов период, каза в началото на съвместното заседание на МЗХ и Парламентарните комисии по земеделие и европейски фондове земеделският министър Димитър Греков, предаде репортер на Фермер.БГ.

По отношение на сегашната програма министърът изтъкна, че е осигурен достатъчен административен капацитет за обработката на постъпилите заявления за подпомагане. „Държавен фонд „Земеделие” много сериозно и внимателно следи изпълнението на сключените договори и своевременно предприе мерки за успешното усвояване на средствата”, подчерта министърът. Според последните прогнозни данни до края на годината по всички мерки от Програмата за развитие на селските райони се планира да бъдат разплатени над 325 млн. евро.

От МЗХ съобщиха, че се работи по изпълнението на екшън план за усвояване на всички пари по Програмата за развитие на селските райони за 2013 г. Този план включва оптимистичен сценарий – при който да се изплатят всички средства, реалистичен сценарий  - при който да се намери начин за максимално усвояване на средствата през годината и песимистичен сценарий – при който някои проекти няма да се случат в този планов период.
 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!