Министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков се срещна с тютюнопроизводители днес в село Абланица, община Гоце Делчев. По време на срещата, инициирана от министъра, стана ясно, че изкупната кампания за ориенталските тютюни започва веднага след празниците между 2 и 6 януари 2014 г. , съобщават от пресцентъра на МЗХ.

 

На разговорите присъства и заместник-председателят на Народното събрание - Алиосман Имамов, като бяха поставени и въпроси, свързани с обсъжданите предстоящи законодателни промени в Закона за тютюна и тютюневите изделия.

 

По-късно днес министър Греков откри нов туристически обект, реализиран по ПРСР 2007 - 2013 в село Лещен, на инвестиционна стойност от 1 млн. лева. Министърът увери, че стартирането на новата Програма за развитие селските райони (ПРСР)  2014 - 2020 г. ще бъде съпроводено от необходимата за стопаните информация, като от МЗХ и от регионалните структури ще подпомагат земеделските производители и жителите на селските райони с експертни съвети при подготовката на техните проекти.

 

 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!